четвер, 24 листопада 2016 р.

Документальний фільм про права людини Docudays UA "Трудний"

24 листопада в Хмільницькій районній бібліотеці для дорослих в Кіноклубі медіапросвіти з прав людини Docudays UA відбувся показ   фільму «Трудний» режисерів Миколи Бондарчука та Дмитра Тяжлова для учнів ЗОШ№2 9 – Б класу (учитель Вознюк Л.І.)
Перед кінопереглядом учні ознайомилися з Конвенцією ООН про права дитини, а також ознайомилися із Законом України № 1504 від 5.10.2016 року «Про забезпечення організаційно – правових умов соціального захисту дітей – сиріт ....».
Головний герой фільму – підліток Василь. У нього є мати і дід, але фактично він їх не шанує та постійно шукає нагоди для втечі з дому. Наданий сам собі, він викрадає останні в гроші у матері та витрачає їх на комп’ютерні клуби, де може перебувати до 4-х діб. Співчуття, допомогу, навчання він отримує лише в приватному притулку для сиріт "Місто сонця" в Донецьку.
Після перегляду  учні розповіли про свої відчуття та емоції, які викликав у них показаний фільм, обговорили проблему в родинах, безпритульних дітей, які від безвихіддя жебракують, наркоманять, страждають від ігроманії. Та зробили висновок , що винні самі діти що обирають такий шлях, адже батькам доводиться багато працювати, щоб забезпечити сім'ю.
Знайомство з бібліотекою продовжилось  на абонементі для юнацтва, де відкрито Пункт Європейської інформації, що діє в рамках проекту «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся пунктах європейської інформації в бібліотеках», і фінансується програмою Європейського Союзу « Еразмус+  (Жан Моне)».

Немає коментарів:

Дописати коментар