вівторок, 29 листопада 2016 р.

Акція: 16 днів проти насильства

Службою у справах дітей райдержадміністрації 25 листопада 2016 року в читальному залі районної бібліотеки для дорослих організована  зустріч з підлітками району, які перебувають на профілактичному обліку у службі, в рамках проведення заходів «16 днів проти насильства».
Ініціатори обрали датою початку заходу 25 листопада — Міжнародний день боротьби з насиллям у ставленні до жінок.
У зустрічі  взяли участь начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Костюк О.В.,  завідувач сектору опіки та піклування служби у справах дітей райдержадміністрації Бурденюк С.І., заступник начальника Хмільницького бюро правової допомоги Мариніч Г.В., головний спеціаліст  Шеремета І.Ю., інспектор  ювенальної превенції Хмільницького відділення поліції Тарасов Ю.С..
Особлива увага приділялася питанням насилля, формування нетерпимого ставлення до будь-якої його форми, адже насилля – неприпустима річ у стосунках людей.
Безумовно, подолання такого негативного явища як насильство можливе лише за умови об'єднання зусиль  державних органів та установ,  громадських організацій, і кожного громадянина. Кожен з нас має сказати "Ні!" насиллю у будь-якому прояві.
Начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Костюк О.В. під час проведення зустрічі  зосередила  увагу присутніх на різних видах насилля та розповіла про  основні завдання акції “16 днів проти насильства”.
Заступник начальника Хмільницького бюро правової допомоги Мариніч Г.В., головний спеціаліст  Шеремета І.Ю., інспектор  ювенальної превенції Хмільницького відділення поліції Тарасов Ю.С. повідомили, про адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх.
Завідувач сектору опіки та піклування служби у справах дітей райдержадміністрації Бурденюк С.І. провела тест - опитування «Насильство в сім’ї».
Усі присутні мали змогу переглянути  короткометражні документальні фільми  на дану тематику, документальний фільм про права людини Docudays UA "Абетка"  та ознайомилися з матeріалами перегляду літератури "Як захищає від насильства закон?".
Підсумком  стало загальновідоме твердження:  «Все, що принижує людську гідність – є зло, все, що звеличує гідність людини – добро».

Немає коментарів:

Дописати коментар