вівторок, 18 грудня 2012 р.

Їжа для шкоди

В  Хмільницькій районній бібліотеці для дорослих пройшло  засідання групи здоро'вя " По здоро'вя - до Хмільника" бізнес - консультант компанії "Джерело здоров'я" О.В.Гнатківська розкрила тему "Їжа для шкоди" .

  Інтернет - центр представив віртуальний- урок "Їжа для шкоди".




1. Чіпси. Пекельна суміш вуглеводів, жирів, барвників і замінників смаку різко підвищує рівень холестерину в крові, що може стати причиною серцево-судинних захворювань.
2. Фаст-фуд. Мається на увазі все, чим можна перекусити на ходу. Тому що готується невідомо з чого і незрозуміло як. І при регулярному споживанні просто руйнують травну систему. Ті ж самі булочка з котлетою або беляш домашнього приготування особливої ​​шкоди не принесуть.
3. Ковбасні вироби. Добросовісних виробників в цій промисловості не так багато. Тому в якості сосисок або ковбаси ми найчастіше поглинаємо підфарбовану і ароматизовану сою.
4.Сухі супи і вермішель. Бульйон з води і глютамат натрію, ароматизатори, якими «освіжають» усушенние до втрати всіх корисних властивостей вермішель і шматочки м'яса або курки. Все це страшний удар по шлунку і кишечнику.
5. Газована вода. Все ті ж фарбники, ароматизатори і цукор, розведені водою, спрагу зовсім не втамовують. А навпаки збуджують. Тому ви купуєте наступну пляшку, а за нею ще одну. І отримуєте чималу дозу вуглеводів і хімічних речовин, які, накопичуючись, можуть впливати на психіку.
6. Маргарин. Найшкідливіший з усіх жирів. На жаль, саме його використовують замість масла при виробництві тортів, тістечок і булочок. А вживання маргарину - це гарантований зайву вагу, порушений обмін речовин і підвищений рівень холестерину.
7. Енергетики. Доза кофеїну в них перевищує добову норму, а натуральних складових в цьому напої взагалі не знайти. Регулярне вживання енергетиків викликає звикання і виснажує організм, замість того щоб його підживлювати.
8. Майонез. Улюблена багатьма приправа - це суцільні жири, трохи розбавлені оцтом, загустителями і консервантами. Особливо шкідливий майонез, яким заправляють готові салати, - пристойний і дорогий продукт використовувати в цьому випадку невигідно.
9. Жувальні цукерки, мармелад, льодяники. Хімія, хімія і ще раз хімія, яка приваблює покупця яскравою упаковкою і дешевизною.
10. Шоколадні батончики. Дійсно втамовують голод, тому що містять величезну кількість калорій. Однак шоколад, як правило, соєвий, а начинка - з барвників і ароматизаторів. Єдина корисна складова - горіхи. Але краще їх їсти окремо.

        

Немає коментарів:

Дописати коментар