четвер, 13 грудня 2012 р.

Будьте уважні при покупці продуктів



      В  Хмільницькій районній бібліотеці для дорослих пройшло  засідання групи здоро'вя " По здоро'вя - до Хмільника" бізнес - консультант компанії "Джерело здоров'я" О.В.Гнатківська розкрила тему "Покупка продуктів" .
  Раніше їжа була природна. Сьогодні - продукт високих технологій зі смаком, ідентичним натуральному. Що ж нам залишається робити, адже ми купуємо те, що продають?

• уважно вивчати ТАБЛИЧКИ ХАРЧОВОЇ ЦІННОСТІ на упаковках продуктів, які ви їсте. Майте на увазі: у здоровому раціоні має бути 30% жиру, 55-60% вуглеводів і 15-20% білків від загальної калорійності їжі. Не захоплюйтеся рафінованих продуктів. Перейдіть на хліб з висівками з борошна грубого помелу або цільного зерна. А цукор краще просто обмежити. А у виробництві кондитерських виробів широко використовується карамелізований цукор, що нагадує кольором варене згущене молоко.

        
Інтернет - центр представив віртуальний- урок "Будьте уважні при покупці продуктів"  • УНИКАЙТЕ солоні горішки, попкорн, насіннячок, крекери і КОНСЕРВІВ. Купуйте продукти зі зниженим вмістом солі. Шукайте на упаковках такі написи: no salt added, unsalted - "без солі"; геduced sodium - "з пониженим вмістом натрію"; sodium free - "без натрію" (в кожній порції міститься не більше 5 мг); уегу low sodium - " дуже мало натрію "(не більше 35 мг) або moderately low sodium -" вміст натрію помірно знижене "(не більше 140 мг).         Використовуйте сіль з пониженим вмістом натрію, збагачену хлористим калієм і сульфатом магнію. Вони нормалізують тиск, поліпшують роботу серця, сприяють виведенню зайвої рідини з організму.  ЗАВЖДИ цікавить, де, В ЯКИХ УМОВАХ І ЯКИЙ ФІРМОЮ вироблений продукт.           
          
 

Немає коментарів:

Дописати коментар