четвер, 31 березня 2016 р.

В Києві відбувся 13-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

У період з 27 березня по 29 березня  2016 року в  Будинку кіно відбувся 13-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA., в  якому взяла  участь зав. інформаційно – бібліотечним  сервісом  Хмільницької районної бібліотеки для дорослих  Олена Куцкір.
У рамках фестивалю 28-29 березня 2016 року в конференц-залі готелю «Русь» відбулась конференція на тему: «Документальні фільми як інструмент медіапросвіти з прав людини».
       В конференції взяли участь:
   Алла Миколаївна Тютюнник, керівниця проекту "Кампанія за права людини за допомогою інструментів Міжнародного фестивалю документального кіно Docudays UA". Про успіхи проекту.  Кофман Ігор, регіональний координатор Docudays UA. Етичні аспекти взаємовідносин з аудиторією під час виїзних зустрічей кіноклубу. 
     Куценко Олена, координатор мережі постійно діючих кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA в школах, університетах, молодіжних НДО, євроклубах, бібліотеках АР Крим. Кіноклуби правової просвіти Docudays UA у Криму.


      Ворончук Марія, громадська активістка, координаторка кіноклубу Docudays UA ГО «СІМ».Діяльність кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA в Краматрську і Словянську в сучасних реаліях. Формування нового сприйняття.
      Ігор Андрушко, начальник управління соціально-психологічної роботи із засудженими апарату ДПтС України полковник внутрішньої служби.
      Дука Олег, начальник Білоцерківського училища професійної підготовки персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України, підполковник внутрішньої служби. Освіта з прав людини в навчальних закладах Державної пенітенціарної служби України за допомогою інструментів фестивалю Docudays UA.
      Букалов Олександр, член ради правозахисної організації «Донецький Меморіал», до 2015 — голова ради організації. Керівник декількох десятків проектів, спрямованих на дослідження проблем кримінально-виконавчої системи України. Є автором одинадцяти щорічних Доповідей «Дотримання прав ув’язнених в Україні». Освіта з прав людини у виправних колоніях та слідчих ізоляторах Державної пенітенціарної служби України за допомогою інструментів фестивалю Docudays UA.

Андрій Алферовкінознавець, продюсер. Лекція «Історія документального кіно: 120 років історії за 60 хвилин. Правда чи правдоподібність?»

Учасники конференції ознайомились з досвідом кіноклубного руху в Україні, та зокрема з практикою створення кіноклубів в органах, установах виконання покарань, слідчих ізоляторах та навчальних закладах ДПтС України та обговорили перспективи розвитку даного напрямку роботи.
Робота в групах під керівництвом модераторів-експертів.
По закінченню конференції учасники відвідали заходи фестивалю Docudays UA
.

Немає коментарів:

Дописати коментар