пʼятниця, 27 вересня 2013 р.

Сучасна бібліотека: рухаємось вперед

24-25 вересня 2013 року у  НСК "Олімпійський" м.Києві пройшов третій ярмарок бібліотечних інновацій «Сучасна бібліотека: РУХАЄМОСЬ ВПЕРЕД», завдяки Програми «Бібліоміст» спільно з Міністерством культури України, Національною парламентською бібліотекою України (НПБУ) та Українською бібліотечною асоціацією (УБА).
                        
         Відкриття ярмарку відбулося в «Холi чемпіонів», дуже креативно не перерізання стрічки, а її зв’язування зі словами з яких формується сучасна бібліотека.
В заході взяли участь Леонід Новохатько -  Міністр культури України, Джеффрі Р. Пайєтт -  Посол США в Україні, Ірина Шевченко - Президент Української бібліотечної асоціації, Матей Новак - директор програми "Бібліоміст", які  давали відповіді на питання "Яке життя після "Бібліомосту"?". Поділились досвідом стійкого розвитку бібліотечних інновацій після закінчення програми "Глобальні бібліотеки" гості Ярмарку: Сандра Озоліна - заступник директора Центру культурних інформаційних систем (Латвія), Яцек Круліковський - директор Фундації розвитку інформаційного суспільства (Польща), Кестутіс Юшкевічіус - директор програми "Глобальні бібліотеки - Литва" (Литва).
         
         В ході ярмарку можна було відвідати тренінги "Ефективне бюджетування", "Орієнтація на клієнта", "Налагодження партнерства з бізнесом","Зв'язки зі ЗМІ для бібліотеки", "Послуги електронного урядування", "Моніторинг та оцінка", "Вхідний  маркетинг", "Бібліотека і громада"., які відбувалися в кімнатах під назвами олімпійського девізу "Citius, Altius, Fortius" - "Швидше, вище, сильніше".
         
 В роботі Ярмарку бібліотечних інновацій "Сучасна бібліотека: рухаємось вперед" взяла участь зав. інформаційним бібліотечним відділом Куцкір О.В.  У теплій дружній атмосфері відбувалося спілкування бібліотекарів з усіх областей України. Всі мали змогу обмінятися досвідом, розповісти про зміни, що відбуваються у бібліотеках.
Участь у  Ярмароку  надихнула на нові ідеї, проекти, які будемо ми втілювати в життя. Браво "Бібліомосту" за таку гарну організацію Ярмарку. Завдяки їм ми отримали заряд енергії, творчості та  креативності.

Немає коментарів:

Дописати коментар