четвер, 12 вересня 2013 р.

12 вересня – День українського кіно

Кіно є важливою складовою культури і має вирішальне значення в підтримці її розмаїтості. Це не лише славетна спадщина, а й живе відображення життя країни, її народу. Кінематограф став невід’ємною основою людського культурного самовираження і одним з найпривабливіших видів художньої творчості.
Україна має імена, які знає весь світ - Олександр Довженко, Іван Кавалеридзе, Данило Демуцький, Вілен Калюта, Амбросій Бучма, Сергій Параджанов, Іван Миколайчук, Фелікс Соболєв. Ці імена викликають захоплення не одного покоління наступників, титрами проходять через усе життя народу, несучи потужну енергетику, сконцентровану в геніальних картинах таких же геніальних режисерів і акторів. 
В Україні почали робити повнометражні фільми - блокбастер „Прорвемось” від кіностудії "ПРЕ продакшн", фільм "ОранжЛав" Алана Бадоєва, "Аврора, або що снилося сплячій красуні" Оксани Байрак, документальна прокатна стрічка "День сьомий" Олеся Саніна, молодіжний трилер "Штольня" режисера-початківця Любомира Кобильчука. Це означає, що в Україні нарешті з’явився власний кіноринок.
Інтернет – центр пропонує переглянути кращі фільми українських режисерів, нагороджені на республіканських, всесоюзних та міжнародних кінофестивалях. Бажаємо щоб той заряд ідей, емоцій, закладений у кращих творах режисерів, передався Вам глядачам, знайшов дорогу до свідомості, до почуттів, допомагав у житті.
Запрошуємо відвідати бібліотеку.

Немає коментарів:

Дописати коментар