вівторок, 13 грудня 2016 р.

Зима прийшла - празники принесла

В океані рідного народу
Відкривай духовні скарби.
В.Симоненко
Сьогодні в районній залі бібліотеки для дорослих відбувся урок духовності «Зима прийшла - празники принесла» з учнями 8-Б класу ЗОШ І –ІІІ ст. №2 , класний  керівник Алла Іванівна Бойко.
Цей урок був присвячений великим  православним  святам , які відзначаємо  у грудні:
4   грудня - Введення в храм Пресвятої Богородиці,
7   грудня - Великомучениці Катерини,
10 грудня - Ікони Божої Матері «Знамення»,
13 грудня - Апостола Андрія Первозванного,
17 грудня - Великомучениці Варвари,
19 грудня - Святителя Миколи Чудотворця (Зимовий Миколай),
25 грудня - Святого Спиридона, єпископа Триміфунтського, чудотворця.
Знайомство з святими розпочалось з відео – мандрівки «Чудеса святих», який для учнів підготувала завідуюча інформаційно – бібліотечним відділом Олена Куцкір.
На зустріч з учнями був запрошений митрофорний протоієрей Володимир Леванчук, який розповів про найголовніші грудневі празники.  Захоплено школярі слухали і про Введення в храм Пресвятої  Богородиці та про свого улюбленого святого  Миколая Чудотворця. Задавали питання та цікавились про неймовірні чудеса святих.
Краєзнавець районної бібліотеки для дорослих Оксана Михалиця розповіла як святкували та вшановували  наші прадіди  та батьки свята Великомучениці Єкатерини, Андрія Первозванного , Великомучениці Варвари,  Святителя Миколи Чудотворця та про святого Спиридона, єпископа Триміфунтського, чудотворця.
І хоча урок промайнув швидко, школярі ще довго не розходились.
Для тих , хто більше захотів дізнатись про зимові святки була представлена у читальному  залі бібліотеки книжково – ілюстративна  виставка « Зима прийшла з дарами – добрими святами» .
Наприкінці заходу  слова  побажань  для дітей  висловив митрофорний протоієрей Володимир Леванчук та всі разом прочитали молитву «Отче наш».

Немає коментарів:

Дописати коментар