четвер, 25 лютого 2016 р.

Її життя мов сонячний промінь

Українська література дуже багата та різноманітна. Упродовж сотень років її увиразнювали десятки та сотні письменників і поетів. Але серед них  існує декілька постатей, без яких література не була б такою, як сьогодні.  Однією з таких постатей є Леся Українка.
             25 лютого уся Україна та Європа  відзначають 145 років від дня народження видатної письменниці та громадської діячки Лесі Українки. Її життєва доля - приклад мужності, боротьби, подолання різних життєвих негараздів для кожного з нас. Її творчість - гімн Батьківщині та вільній незламній людині. Її постать - символ сильної жінки, яке не кориться ні перед якими обставинами.
До цієї дати в районній бібліотеці для дорослих організовано цикл заходів «ЇЇ життя мов сонячний промінь».
 На абонементі для юнацтва була проведена  вікторина  «Вічний живий голос», яка містила запитання про  найяскравіші поетичні твори та визначні події з життя  Лесі Українки. На закінчення вікторини  бібліотекар Людмила Курилюк   ознайомила учасників заходу з   різноманітними цікавинками та біографічними довідками  з  життєвого  і  творчого  шляху  великої українки.
         На абонементі  для  дорослих   презентовано книжково-ілюстративну виставку- образ «Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я…».  Представлені  книги  широко  охоплюють  масштаби цієї геніальної особистості.  Від знайомства з  її творами    вкотре  отримаємо  насолоду , доторкнемось до живого,  до  роздумів, що  викликають різноманітні  емоції.
В Інтернет - центрі відбулися  віртуальні подорожі "Маловідомі факти із життя Лесі Українки".

Немає коментарів:

Дописати коментар