четвер, 13 листопада 2014 р.

Міжнародний день студента.

Це свято зближує та об'єднує молодих людей усього світу, тому що це, насамперед, день студентської солідарності, що немає меж та кордонів
Спочатку ця дата - це данина пам’яті чехословацьких студентів, героїв Опору. Коли в 1939 році німецькі війська окупували Чехію, студентські громади всієї країни об’єдналися і влаштували 100-тисячну демонстрацію. В ході заворушень був вбитий студент Ян Оплетала, а тисячі учнів і викладачів піддалися репресіям. А в ніч з 16 на 17 листопада було вбито 9 керівників Союзу студентів Чехії і заарештовано понад 1200 студентів. На засіданні Міжнародної студентської ради, що проходив у Лондоні в 1941 році, на честь загиблих у тих подіях заснували Міжнародний день студента, який з того часу відзначають 17 листопада.
            В Інтернет – центрі відбулися віртуальні он-лайн спілкування «Від сесії до сесії студентам з нами весело»,  де переглянули фотоальбоми, дізнайтеся про цікаві факти,статті, які висвітлюють історію заснування студентського руху та сьогоднішнє життя сучасного студентства.
Бажаємо студентській молоді успіхів у навчальних всіх добрих починаннях, читайте, пізнавайте світ.

Немає коментарів:

Дописати коментар