середа, 15 жовтня 2014 р.

Батьківська земля, край козачий, край святий – Україно

14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День українського козацтва.
З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Запорожці на Січі мали церкву  Покрови Пресвятої Богородиці. Окрім того, на свято Покрови відбувалася Велика рада, яка обирала гетьмана, визначала, як козацтву жити далі. Тому символічно, що у цей день, Указом Президента № 966/99 від 07.08.1999 р,  встановлено свято українського козацтва. 
 Саме до цієї дати на абонементі для дорослих представлена виставка – досьє «До витоків українського козацтва»На книжковій виставці представлені книги, які розповідають про історію України, про козацьку епоху, яка надзвичайно багата подіями і героями.
Всіх, хто цікавиться історією козацтва, хто бажає відчути героїчну сторінку цього періоду, запрошуємо ознайомитися з матеріалами  виставки – огляду «Козацька слава жива» на абонементі для юнацтва.
Користувачам  Інтернет-центру представлена віртуальна подорож «Україна козацька», на якій було запропоновано інтернет-ресурси, де більш розлогіше розглядаається "Козацька доба".
Запрошуємо Вас шановні бажаючі відвідати нашу бібліотеку та ознайомитись з літературою та періодикою, яка допоможе Вам збагатити  свої знання.

Немає коментарів:

Дописати коментар