субота, 17 травня 2014 р.

З книгою через століття

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування.»
Панас Мирний

            Щороку 24 травня в Україні, Росії, Білорусі, Болгарії та ряді інших країн святкується  Деньслов'янської писемності і культури. Таке свято відзначається в Україні з 2004 року на вшанування пам’яті святих рівноапостольних Кирила й Мефодія, що заклали основу слов’янської писемності. Кирило розробив і уклав першу упорядковану слов’янську абетку на базі грецької, суттєво змінивши її, щоб передати слов’янську звукову систему, чим поклав початок розвитку слов’янської писемності.
         З цієї нагоди  на абонементі для дорослих  представлена виставка- екскурс «Витоки слов’янської писемності», присвячену життєтворчості поетів – представників слов’янських народів.
 
         В Інетернет – центрі відбулася відео презентація «Мова веселкова».
                            
Писемність, мова – то є душа кожної нації, її святощі, її найцінніший скарб. В мові – наша давня й нова культура, ознака нашого національного визнання. 

Немає коментарів:

Дописати коментар